Om oss och vår ”second-hand” försäljning

Strömsbacka Återvinning  - ett hållbart koncept under ständig utveckling

 

Strömsbacka Återvinning ekonomisk förening är ett socialt företag utan kommunalt stöd. Det innebär att eventuell vinst återinvesteras i företagets utveckling och i förbättringar för personalen. Verksamheten bedrivs i en c:a 400 kvadratmeter ombyggd ladugård i Sala.

För att motivera salaborna att stanna vid Strömsbacka marknadsför vi mottot ” Det du behöver någon annan har över”. Salabornas respons har varit över förväntan. Släkt och vänner på besök tas med på en shoppingrunda hos oss. Strömsbacka är en turistattraktion i Sala.

I folkmun är Sala känt för tre S : Silvergruvan, Salaligan och Strömsbacka.

I konkurrens med flera andra stora aktörer säljer vi begagnat för c:a 1,3 miljoner i en landsortskommun med 22000 invånare.

1.Återvinningen är primär. I stället för att bygga på sopberget kommer varor till återanvändning och till glädje för andra. Företaget gör således en stor miljöinsats.

2. Lika viktigt är att företaget kan rekrytera personal via arbetsförmedlingens olika åtgärdsprogram. På så sätt har personer gått från sjukskrivning eller arbetslöshet till en meningsfull sysselsättning. Personalen utvecklas genom att de påtagligt känner att de utför ett viktigt arbete för andra och för miljön. De kommer in i ett arbetslag och får ta ansvar för driften av föreningen. Var och en arbetar hundra procent av sin förmåga.

3. Kunder som är intresserade av att fynda hos oss hittar en mängd varor, samtidigt som kunderna känner att de gör en insats för miljön.

Företaget arbetar med återvinning av alla slags varor. Varorna skänks av allmänheten eller av företag. Vi hämtar också varor från privatpersoner, företag och från vår container, placerad vid den lokala återvinningsstationen. Vi sorterar, rengör, prismärker och till viss del reparerar varorna innan de exponeras i butik.

VARMT  VÄLKOMMEN

Drivs av: it-solutions 4 U AB